Hem / Egrets miljövänliga ECA-vatten desinficerar och gör ditt hem rent och tryggt

Egret EO Blaster – För rengöring och desinficering i hemmet

Gör ditt hem Coronafritt med bara salt och vatten
Det där är väl för bra för att vara sant tänker du kanske? Men vi har svart på vitt. Enligt en studie som har genomförts av SVA (Statens veterinärmedicinska anstalt) har Egrets vatten en dödlig effekt på Sars-CoV-2, viruset som orsakar Covid-19, så där du sprayar med Egret EO Blaster, där har du gjort vad du kunnat för att bekämpa viruset. Och övriga bakterier, virus och svampar ska vi kanske tillägga.

Med en miljövänlig och giftfri produkt gör du ditt hem till en tryggare plats.

Läs pressmeddelandet avseende SVA:s studie 


Hur fungerar Egret EO Blaster?
Egret EO Blaster (Egret), är både en tillverkningsenhet och ett arbetsredskap, ungefär i en vattenkokares storlek. Genom att fylla Egrets behållare med kranvatten, tillsätta en liten skopa salt och trycka på startknappen, sätter du igång en elektrolysprocess som tillverkar upp till 800 ml vatten med den aktiva beståndsdelen Hypoklorsyra. Med det elektrolyserade vattnet kan du sedan göra rent det mesta.

Miljö- och hudvänligt – Inga giftiga ämnen eller starka lukter
Egrets vatten är ph-neutralt och du kan använda det utan att det torkar ut din hud, i motsats till alkohol och andra starka desinfektionsmedel. Hypoklorsyra är faktiskt en naturlig del av kroppens eget immunförsvar och vattnet är ofarligt för människor, djur och miljö. Eftersom det elektrolyserade vattnet inte är uttorkande är det också ett bra alternativ till handsprit. Det doftar inte heller starkt, utan bara svagt av ”simbassäng”.

Resterna du tömmer ut i avloppet är till stor del vanligt vatten och pyttelite annat som är biologiskt nedbrytbart. Inget som skadar naturen alltså. Om du sedan tar med i beräkningen alla plastförpackningar med rengöringsmedel du inte längre behöver köpa – ja, det blir ju inte sämre av det.

Från dyrt och krångligt till bekvämt och billigt
Men, om nu det här vattnet är så fantastiskt, varför har det inte använts mer tidigare? Hypoklorsyra upptäcktes faktiskt redan på 1800-talet och har använts bland annat för att göra rent sår, eftersom det inte svider och torkar ut huden på samma sätt som alkohol. Medlet används även inom livsmedelsindustrin i flera länder, eftersom det är ofarligt för människor. Anledningarna till att elektrolyserat vatten inte fått större spridning är framförallt två. Tillverkningsutrustningen har varit dyr att köpa in och vattnet (kallat ECA-vatten i industrin) har relativt kort hållbarhet.

Egret gör att vattnet nu är tillgängligt om du vill ha det. Snabbt och bekvämt gör du ytor och skrymslen rena, bakterie- och virusfria. Du kan utan risk använda Egret även till dina barns leksaker och till mellanmålsfrukten. De flesta upptäcker allt fler användningsområden för sin Egret.

När du väl har investerat i din Egret EO Blaster, kan du tillverka så mycket elektrolyserat vatten du vill till priset av kranvatten och en liten skopa salt. Varje laddning du gör behåller sin fulla effekt i minst 24 timmar. En bra rutin brukar vara att ladda Egrets batteri under natten och tillverka nytt vatten varje morgon. Då behöver du aldrig sakna ett effektivt rengörings- och desinfektionsmedel.

Om du vill veta mer om Egret EO Blaster, tveka inte att höra av dig till oss på 010-288 20 90 eller info@egretlab.se.

Du kan förstås också beställa din Egret redan nu. Tryck här så kommer du rätt på en gång.